Θαύμα στη Λότζια!- Δημοτικός σύμβουλος συνυπέγραφε περίεργη στο Ηράκλειο απόφαση ενώ την ίδια ώρα ήταν στη Ρωσία! (εικόνες)

Θυμάστε την ιστορία που έφερε στο φως το Candiadoc με τη δημοτική πλειοψηφία στο Ηράκλειο να αναστέλλει την ισχύ ρυμοτόμησης στο οικόπεδο που στεγαζόταν το καφέ Αμάν, στην οδό Ανδρόγεω, προκειμένου να γίνει μπαρ, με την επίκληση, μάλιστα, του… νόμου περί προστασίας των πολιτιστικών αγαθών;

Η άγραφη νομιμότητα – η ηθική “κάλυψη”, δηλαδή- μιας τέτοιας απόφασης είναι πασιφανές ότι βρίσκεται σε αμφισβήτηση. Και αναζητείται η “γραπτή” νομιμότητα και αν τελικά η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, που τελευταία είναι φανερό ότι αρχίζει να τραβάει λουριά στην αυτοδιοίκηση για περίεργες και παράνομες αποφάσεις, θα εγκρίνει μια τέτοια πρωτοφανή μεθόδευση.

Σ’ αυτή όμως την ιστορία, στην οποία θα επανέλθουμε, υπάρχει και μια ακόμα απίστευτη λαθροχειρία, ικανή από μόνη της να οδηγήσει σε ακύρωση της απόφασης: δημοτικός παράγοντας που απουσίαζε από τη συνεδρίαση, στο επίσημο πρακτικό της απόφασης εμφανίζεται να είναι παρών και φυσικά να υπερψηφίζει την εισήγηση για τη μη ισχύ της ρυμοτομίας και την αξιοποίηση του χώρου κατά το νόμο περί προστασίας των πολιτιστικών αγαθών!

Πρόκειται για τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Τουρισμού Gian Andrea Garancini, ο οποίος βρισκόταν στη Ρωσία, συνοδεύοντας τον δήμαρχο Ηρακλείου σε επίσημη επίσκεψη, όμως εμφανίζεται να… διακτινίζεται και να βρίσκεται παράλληλα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου! Ίσως να έκανε την ίδια ώρα και ομιλία στη Λότζια αλλά και στη Ρωσία…

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, όταν το ΔΣ πήρε την περίεργη απόφαση, ο κ. Garancini βρισκόταν στη ρωσική πόλη Νίζνι Νόβγκοροντ, συνοδεύοντας μαζί με άλλους δημοτικούς συμβούλους αλλά και εκπροσώπους φορέων, τον δήμαρχο Βασίλη Λαμπρινό, στις εκδηλώσεις αδελφοποίησης.

Ιδού και οι φωτογραφικές … αποδείξεις από συναντήσεις, ότι ο εντεταλμένος σύμβουλος πήγε στη Ρωσία και δεν ήταν στο δημοτικό συμβούλιο!

 

Στην αντιπροσωπεία, εκτός από το δήμαρχο, συμμετείχαν και δυο ακόμα δημοτικοί σύμβουλοι, οι Δημήτρης Αγαπάκης και Λεωνίδας Ζαμπετάκης. Φυσικά στο πρακτικό, τόσο ο δήμαρχος όσο και οι κκ Αγαπάκης και Ζαμπετάκης καταγράφονται ως απόντες. Όχι όμως και ο κ. Garancini, που φέρεται να συμμετέχει και στην απόφαση!

 

 

 

Δείτε επίσης

Ξεχάστε… τον Κουράκη!- Επί Λαμπρινού να δείτε τί γίνεται με τις άδειες σε μπαράκια, στο όνομα του… “πολιτισμού”!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί